Starshoe Breda
Hockeyschoenen
Tegenwoordig bezitten de hockeyschoenen een dempende tussenzool. Bij de overgang van gras naar de kunstgrasvelden bleken de traditionele hockeyschoenen vaak te hard. De zand ingestrooide kunstgrasvelden zijn vooral hard. Er komen steeds meer (semi-)watervelden, en die zijn weer minder hard. Vanwege die dempende tussenzool gaat het verhaal van de hardloopschoenen hier ook op. Dus lees zeker even het hoofdstukje over de hardloopschoenen.
Het profiel en het bovenwerk zijn ook aangepast aan de 2 ondergronden, maar in de praktijk worden de modellen vaak toch op beide ondergronden gebruikt door de persoonlijk voorkeur van de sporter.
Bij het gebruik op watervelden moet de hockeyer er extra opletten, dat de schoenen na gebruik goed drogen. Als een sportschoen namelijk niet droogt na gebruik, gaan schimmels en bacterieën de lijmlagen en het materiaal aantasten. Het gevolg: de schoenen vallen letterlijk uit elkaar, Én de schoenen gaan een onaangename geur verspreiden.
Kranten in de schoen aanbrengen, op de vloerverwarming plaatsen, speciale schoenendrogers gebruiken, en het verwijderen van de inlegzolen zijn allemaal nuttige maatregelen om de schoenen langer goed te houden.
Hockeyers, die vaker dan 4 keer per week spelen, kunnen om bovenstaande redenen overwegen om 2 paar schoenen te gaan gebruiken. Je kan er dan ook voor kiezen, om voor de trainingen een wat degelijker, steviger schoentype te kiezen, en voor de wedstrijden een wat sneller en lichter schoentype.